Καλέστε: 210 8613259

  • Εκάτη Άγαλμα 30 cm

Εκάτη Άγαλμα 30 cm

  • Κωδικός Προϊόντος: 565
  • Βάρος: 1.380Kg
  • Διαστάσεις: 30 cm
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
€110,00

Λίγα Λόγια για την Εκάτη:

Η Εκάτη είναι η θεά της Μαγείας και των ξορκιών...

Προστατεύει τις Μάγισσες και δίνει την βοήθειά της σε όσους την ζητούν με σεβασμό !!!

Μας δείχνει ότι το κάθε τέλος είναι μια καινούρια αρχή. Μας ενθαρρύνει έτσι ώστε να απαλλαγούμε από τους φόβους μας για το άγνωστο, από τη νοσηρή προσκόλλησή μας σε ανθρώπους και πράγματα. Μας ελευθερώνει ώστε να δεχτούμε το καινούριο, αφού πρώτα ξεφορτωθούμε το παλιό. Είναι η μάγισσα θεά που μας προσφέρει τη δύναμη της μεταμόρφωσης, την ικανότητα να αλλάζουμε τον εαυτό μας και τον κοσμο.
Υπάρχουν κατάδεσμοι στην αρχαιότητα και συγκεκριμένα να γίνονται επικλήσεις πρός αυτήν στον "¨μαγικό πάπυρο" του 4ου αιώνα.

Η Εκατη κατέχει την πρώτη θέση στα σταυροδρόμια,που είναι κατεξοχήν τόποι της Μαγείας.

Η Εκάτη συνδέεται ακόμη και με τα Ελευσίνια Μυστήρια.

Σημαντική μυστηριακή λατρεία της Εκάτης υπήρχε στην Αίγινα. Ο Ησίοδος της αφιερώνει έναν εκτενή ύμνο, όπου την παρουσιάζει σε όλο της το μεγαλείο: η δύναμή της απλώνεται στον ουρανό, τη γη και τη θάλασσα. Την τιμούν θεοί και άνθρωποι, καθώς χαρίζει την ευτυχία, τη δικαιοσύνη και την επιτυχία. 

Σεληνιακή Θεά της εσωτερικής γνώσης και των μεταβάσεων και των αλλαγών, με εξουσία στον ουρανό, την γη, την θάλασσα, αλλά και το επέκεινα, χορηγός πλούτου, τιμών, νίκης και εύπλοιας, προστάτης των νεογέννητων, καθοδηγήτρια των ανθρώπων ως κυρία των οδών, των δίστρατων, των τρίστρατων και των εισόδων (που και τα τέσσερα συμβολίζουν τις πορεύσεις και επιλογές του ανθρωπίνου βίου), βοηθός κάθε θεσμοθετήσεως και προϊσταμένη κάθε εξαγνιστικής τελετής. 

Στην νήσο Αίγινα, η Θεά είχε έναν σημαντικό Ναό. Ο Παυσανίας στα «Κορινθιακά» περιγράφει: «Οι Αιγινήτες τιμούν πιο πολύ από τους Θεούς την Εκάτη και διεξάγουν κάθε χρόνο τελετή προς τιμήν της, την οποία λένε ότι καθιέρωσε ο Θραξ Ορφεύς. Μέσα στον περίβολο υπάρχει Ναός και ξόανο, έργο του Μύρωνος, με ένα πρόσωπο και ένα σώμα. Νομίζω ότι πρώτος ο Αλκαμένης κατασκεύασε τρία αγάλματα της Εκάτης ενωμένα μεταξύ τους σ' ένα, το οποίο οι Αθηναίοι ονομάζουν «Επιπυργιδία» και είναι τοποθετημένο κοντά στον ναό της Απτέρου Νίκης» (2.30.2).

Στην Αθήνα, η Θεά που είχε Ιερό της στην αρχή της Ιεράς Οδού, ετιμάτο σε πολλές οικιακές λατρείες μαζί με τους Δία, Ερμή, Εστία και Απόλλωνα. Στην οικιακή λατρεία ήταν προστάτιδα της ευμάρειας και της καλής τύχης των οίκων, προσφωνείτο «Καλλίστη» και έκαναν ανά έτος προς τιμήν της μία εορτή με πομπή και θυσίες στις Άγραις, σε ανάμνηση της νίκης στον Μαραθώνα. Εάν δεν υπερβάλλει η πηγή, όπως σημείωσε ο William Berg, έξω από κάθε σχεδόν αθηναϊκή οικία έστεκε ένα «Εκάτειον» ή «Εκάταιον», δηλαδή άγαλμα της Θεάς. 

Σύμβολά της είναι οι δύο πυρσοί, ο εκατηνός στρόφαλος, το κλειδί (που «κλειδώνει θύρες» απέναντι στους κινδύνους και «ξεκλειδώνει θύρες» στις θετικές επιδράσεις).

Στοιχεία έχουν χρησιμοποιηθεί από Βλ. Ρασσιά και διάφορες πηγές.
ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΑΤΗ:

Την οδοσύχναστη εξυμνώ Εκάτη, την τρίστρατη, την έρασμία, 
την ουράνια τη γήινη καί τη θαλασσινή, κροκόπεπλη, 
την επιτάφια, πού με τίς ψυχές νεκρών οργιοβακχεύει, 
την Πέρσεια, τη μοναχική, που με τα ελάφια αγάλλεται, 
νυχτερινή, σκυλοσυνόδευτη, αήττητη βασίλισσα, 
Είνοδίαν Έκάτην κλήιζω, τριοδίτιν, έραννήν, 
ουρανίαν χθονίαν τε και ειναλίαν, κροκόπεπλον, 
τυμβιδίαν, ψυχαίς νεκύων μετά βακχεύουσαν, 
Περσείαν, φιλέρημον, αγαλλομένην ελάφοισι, 
νυκτερίαν, σκυλακίτιν, αμαιμάκετον βασίλειαν, 
ουρλιαχτική, ξαρμάτωτη, αυτή πού ακαταμάχητη έχει την όψη, 
την ταυροπόλο, την κλειδούχο όλου του κόσμου άνασσα, 
ήγεμονίδα, νύμφη, παιδοτρόφο, ορεισύχναστη, 
την κόρη αυτή θερμοπαρακαλώντας να βρεθεί στίς όσιες τελετές 
ευμενική προς τον ποιμένα πάντοτε με χαρούμενη διάθεση. θηρόβρομον, άζωστον, απρόσμαχον είδος εχουσαν, 
ταυροπόλον, παντός κόσμου κληιδούχον άνασσαν, 
ηγεμόνην, νύμφην, κουροτρόφον, ουρεσιφοίτιν, 
λισσόμενος κούρην τελεταίς οσίαισι παρείναι 
βουκόλωι εύμενέουσαν αεί κεχαρηότι θυμώι.


*Ηλεκτρόλυση Μπρούτζου με ρητίνη.
Η επιφάνεια, είναι περασμένη με Μπρούτζο.
Όλα τα αγάλματα, έρχονται με επαγγελματικό και ασφαλές πακετάρισμα σε ειδικά εφαρμοσμένα κουτιά και είναι εξαιρετικά δώρα.ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα συγκεκριμένα αγάλματα, φέρουν μέσα σφραγίδα της Εκάτης η οποία είναι ενεργοποιημένη με ειδική τελετουργία, διαβασμένη και καπνισμένη με τα βότανα της Εκάτης για μέγιστη δύναμη και προστασία.
Την τοποθετείτε κάτω από το άγαλμα της Εκάτης.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή
Captcha